Creatief Drama

Creatief Drama

We hebben twee groepen creatief drama cursussen. Ze zijn onderverdeeld in leeftijdscategorieën. 

Meer informatie

Creatieve drama is een doelgerichte behandelmethode die tot doel heeft om inzicht te verkrijgen in het eigen gedrag, gevoelens te uiten en verwerken en nieuwe persoonlijke mogelijkheden te ontdekken. Hierbij krijgt de deelnemer de mogelijkheid om uitdrukking te geven aan wat hij of zij denkt, voelt en wil. De docent maakt gebruik van diverse dramamiddelen zoals toneelteksten, improvisaties, rollenspellen, gedichten, verhalen en video’s.

Door middel van dramatechnieken kunnen verschillende voordelen worden behaald, zoals het ontwikkelen van creativiteit, waardoor het vermogen ontstaat om persoonlijke inzichten te veranderen, het vergroten van zelfvertrouwen, het ontdekken en uiten van persoonlijke emoties en gevoelens, het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen in het persoonlijk leven, het oefenen van nieuw en onbekend (probleemoplossend) gedrag en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het ontwikkelen van het vermogen om vrijer en creatiever met persoonlijke gedachten, gevoelens en problemen om te gaan.

Het gebruik van de Ooievaarspas wordt volledig geaccepteerd en Leergeld steunt alle kinderen bij het verkrijgen van de benodigde materialen.